Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smażymy mięso na oleju 400 g wołowiny lub wieprzowiny, kilka minut, do zrumienienia. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz papryczki chili oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego.
Gotujemy szklankę rosołu z kostki WINIARY - jeśli mamy mięso wołowe - rosół też powinien być wołowy - w tym samym czasie mięso może nadal się smażyć.
Zalewamy wszystko wywarem - dodajemy przyprawy chili - gotujemy około 10 minut.
Dodajemy pokrojone drobno pomidory smażymy pod przykryciem kolejne 10 minut. Zagęszczamy mąką - konsystencja powinna być gęsta.
Na koniec dodajemy odsączoną z soku fasolkę, trzymamy jeszcze całość pod pokrywką kilka minut.