Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szalotki obrać, drobno posiekać.
Papryczkę chili pokroić, usuwając pesteczki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwię. Zeszklić posiekane szalotki z papryczką chilli.
Marchewki i pora obrać. Włożyć do garnka.
Krewetki umyć, obrać, ogonki wrzucić do garnka z warzywami.
Całość zalać wodą. Gotować na wolnym ogniu.
W trakcie gotowania dodać liście kafiru.
W międzyczasie obrać i pokroić na kawałki fasolkę.
Kolendrę posiekać.
Bulion przecedzić po ok. 40 minutach.
Ugotowane marchewki pokroić na kawałki.
Do gotowego bulionu wrzucić pokrojoną fasolkę. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, następnie dodać krewetki oraz pastę curry.
Pod koniec gotowania dolać wyciśnięty sok z limonki, kilka łyżek sosu sojowego pokrojone marchewki i posiekaną kolendrę.
Makaron ugotować. Tofu pokroić w kostkę.
Zupę podawać z makaronem i pokrojonym serem tofu.