Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kabaczka obrać i pokroić w krążki o grubości 1cm.
Małą szklaneczką lub foremką wyciąć miąższ z nasionami.
Następnie kabaczka oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.