Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę.
Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę, a następnie dodajemy kiełbasę.
Doprowadzamy do zarumienienia całości, po czym dodajemy papryki, mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok. 5 minut.
Dodajemy bakłażana i cukinię, mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut.
Następnie przekładamy do dużego garnka, dodajemy ogórki, oraz pomidory,
Całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, Ziarenkami, maggi i solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli.
Mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie,