Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Papryki pokrój w drobną kostkę. Usmaż warzywa na 2 łyżkach oleju przez 3 minuty, dodaj 200 ml wody, przecier pomidorowy, kminek, kostkę rosołową WINIARY i duś, aż do całkowitego odparowania płynu.
Podsmaż mięso mielone przez 2 - 3 minuty, dodaj je do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na blasze rozłóż ciasto na pizzę, a na nim mięso i warzywa i piecz przez 15 - 18 minut.
Gotową pizzę wyjmij z piekarnika i skrop sokiem z cytryny.