Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami to dość oryginalna propozycja, która niezbyt często pojawia się na polskich stołach. Czemu? Trudno znaleźć na to pytanie rozsądną odpowiedź, ponieważ danie jest wyśmienite i świetnie sprawdzi się przede wszystkim w formie kolacji lub też przekąski i dodatku do grilla. Miłośnicy pizzy na pewno zakochają się w nowym smaku i zdecydowanie częściej będą z niego korzystać we własnej kuchni.
Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami - krótki czas przygotowania i niecodzienna propozycja dla osób w każdym wieku
Prezentowane danie charakteryzuje się bardzo krótkim czasem przygotowania. W niektórych przypadkach zdecydowanie dłużej czekałoby się na pizzę zamówioną przez aplikację lub telefon, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, aby sięgnąć po łatwy i szybki przepis na ciasto na pizzę. Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne jedynie podstawowe składniki, z których większość znajduje się w Twojej lodówce lub szafce. Sięgnij po nie i zapewnij sobie niecodzienne doznania smakowe. Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami zasmakuje smakoszom w każdym wieku, więc możesz mieć pewność, że przypadnie do gustu nawet Twoim dzieciom. Od tej pory Twoje pociechy będą chciały, abyś przygotowywał ją przynajmniej raz w tygodniu! Jeśli nie masz pomysłu na kolację lub imprezę ze znajomymi, zdecyduj się na omawianą pizzę, a na pewno nie będzie rozczarowania!
Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami - swobodne dodanie ulubionych dodatków, sosów i przypraw
Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami pozwala Ci na swobodne dodanie Twoich ulubionych dodatków, sosów oraz przypraw. Absolutnym numerem jeden jest oczywiście cebula, ale równie dobrze możesz się zdecydować na czerwoną fasolę, groszek i kukurydzę. Pizza świetnie smakuje z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym oraz majonezowym. To Ty zadecydujesz, która kompozycja najbardziej przypadnie Ci do gustu i pojawi się na kuchennym stole. Wspominając o przyprawach nie można zapomnieć o WINIARY przyprawie w płynie MAGGI, oregano oraz bazylii. To uniwersalna potrawa o niecodziennym smaku, którą można skosztować w wielu zakątkach Europy, dlatego też warto "zaprosić" ją do swojego domu i się w niej rozsmakować! Taką pizzę możesz zjeść na raz, chociaż pozostałe kawałki, których nie zdołasz zjeść w dniu jej przygotowania z powodzeniem odgrzejesz sobie kolejnego dnia, a całość będzie smakować równie dobrze, jak na samym początku. Przygotowanie pizzy z pewnością nie przekroczy Twoich aktualnych możliwości kulinarnych, więc nie zwlekaj ani chwili dłużej i zabierz się do pracy!
Przygotować dowolne ciasto na pizzę (ja przygotowałam na gruby spód). Mięso (użyłam zmielonej łopatki wieprzowej) wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, przyprawą w płynie i pieprzem.
Mięso wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć je, mieszając co chwilę w ten sposób, żeby mięso się rozdrobniło.
Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć je i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto podzielić na 2 części, każdą wyłożyć do dużej, posmarowanej olejem blaszce.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, olejem, wodą, oregano i odrobiną soli.
Sosem posmarować ciasto.
Na to rozłożyć usmażone mięso.
Na mięsie rozłożyć usmażone pieczarki.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Posypać nim pizzę.
Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.