Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę i por obrać i pokroić półplasterki.
Na oleju podsmaż cebulę, por i pieczarki, doprawić przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i tymiankiem.
Mleko podgrzej.
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Posmaruj koncentratem pomidorowym.
Rozłóż farsz pieczarkowy i kukurydzę, posyp serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Pizzę podawaj od razu po przygotowaniu.