Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Orzechy pokrój i wszystkie składniki masy orzechowej upraż na małym ogniu 5-10 min.
W mleku rozpuść miód i sodę, resztę składników wymieszaj, wyrób ciasto i podziel na 2 części.
Obie części wyłóż na blaszkę, na jedną nałóż masę orzechową (nakładaj ciepłą masę).
Oba placki piecz do zarumienienia, około 20 min.
Ugotuj budynie (wymieszane z żółtkami) w mleku (budyń ma być gęsty).
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, następnie dodawaj po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec dodaj alkohol.
Tak przygotowaną masą przełóż upieczone placki.
wojtek
tylko autor wie o co chodzi, ja czytam i nie wiem co z czym, gdzie i kiedy