Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miksera wbij jajka i dodaj cukier oraz cukier wanilinowy WINIARY. Utrzyj na puszystą masę. Dodaj Majonez Dekoracyjny, ciągle mieszając masę jajeczną. Na końcu dodaj mąkę, sól oraz proszek do pieczenia i całość wymieszaj krótko do uzyskania gładkiego ciasta.
Foremkę wysmaruj masłem lub innym tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przelej do foremki i wyrównaj. Na wierzchu ułóż umyty i oczyszczony agrest, a całość posyp kruszonką.
Zimne masło (70g) pokrój w kostkę i wsyp do miski. Dodaj cukier puder (70g) oraz mąkę (150 g) i krótko wymieszaj do uzyskania grudkowatej kruszonki.
Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170-180°C i piecz ok. 45-60 min lub do suchego patyczka.
Upieczone ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.