Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa cappuccino: Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki gotującej wody i studzimy. Kawę gotujemy na mleku i studzimy.
Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami, do ubitej dodajemy zimną lejącą żelatynę.
Masa zielona:Galaretkę rozpuszczamy w szklance gotującej wody. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę zieloną.
Przełożenie ciasta:biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- na wierzch ciasta ścieramy czekoladę