Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na uniwersalną przekąskę, którą możesz serwować na wiele sposobów? Wybierz placki owsiane! Puszyste placuszki możesz podawać z konfiturą, syropem klonowym, owocami lub innymi dodatkami - Ty decydujesz!
Przepis na placki owsiane jest prosty i nie wymaga dużych zakupów - możesz wykorzystać to, co masz w domu. Jeśli szukasz pomysłu na szybkie śniadanie, które możesz podać Twoim bliskim, to propozycja dla Ciebie!
Składniki potrzebne, by przygotować placki z płatkami owsianymi, pewnie masz pod ręką. Oprócz samych płatków potrzebujesz jajka, mleko, cukier, cukier wanilinowy WINIARY, sól i olej do smażenia - nic skomplikowanego!
Sprawdzony przepis na owsiane placuszki to dopiero pierwszy krok. Bardzo istotne jest to, z czym je serwujesz. Możesz też śmiało modyfikować recepturę - wiele osób chętnie przyrządza placki owsiane z bananem.
Pamiętaj, że smażąc szybkie placuszki owsiane, powinny być one z zewnątrz złociste, a w środku - miękkie. Gdy będą już idealne - pozostaje Ci je podać z ulubioną konfiturą.
Przepis na placek owsiany to tylko kilka chwil spędzonych w kuchni - za to sporo możliwości i połączeń smakowych, z których możesz skorzystać! Przygotowanie go krok po kroku nie zabierze ci wiele czasu, a to fantastyczny deser, który zachwyci Twoich bliskich - zarówno tych młodszych, jak i tych starszych. Będzie smakować każdemu, kto ceni różnorodne dania - w końcu placuszki można podawać z różnymi dodatkami.
W dużej misce lub naczyniu do blendowania, wymieszaj płatki owsiane, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy WINIARY, jajko, mleko, cukier oraz szczyptę soli.
Zmiksuj dokładnie blenderem na niemal gładką masę, jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodaj odrobinę mleka.
Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni na średnim ogniu. Nakładaj łyżką porcje ciasta, formując małe placuszki. Smaż z obu stron, aż będą złociste i lekko chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!