Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
Warzywa (cebulę, marchewkę i seler) pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki i warzywa. Duś 5 minut.
Zawartość torebki POMYSŁ NA… rozmieszaj w 300 ml wody, wlej na patelnię.
Duś razem 10 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj śmietanę.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i cukinię pokrój w paseczki.
Połącz warzywa z mąką, jajkami i natką pietruszki, dopraw do smaku.
Smaż placki na rumiano na rozgrzanym oleju.
Placki podawaj z gulaszem, od razu po przygotowaniu.