Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj chili con carne:
Mięso mielone obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie rumiane.
Dodaj cebulę posiekaną w piórka i podsmaż ją do miękkości.
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączoną fasolę.
Duś pod przykryciem ok. 20 - 30 minut. Podlewając wodą od czasu do czasu w ramach potrzeby. Gotową potrawę posyp posiekaną natką kolendry oraz wykończ - jeśli lubisz - łyżką kwaśnej śmietany
Całość zalej pomidorami, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY oraz przyprawy (paprykę, kumin, oregano, czosnek, sól, pieprz) i dokładnie wymieszaj.
W międzyczasie przygotuj placki:
W międzyczasie przygotuj placki: Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody. Cebulę drobno posiekaj i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudzoną cebulę wymieszaj z ziemniakami oraz jajkiem.
Całość dopraw solą i pieprzem. Placki smaż małymi porcjami na oleju bądź oliwie, aż będą rumiane i chrupiące.