Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki na placki obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj, a następnie podziel na 4 porcje.
Każdą porcję umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty mieszanką przypraw i odrobiną tłuszczu.
Połóż placki zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni.
Smaż po 8-10 minut z każdej strony w pergaminie.
Przełóż placki na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem czosnkowo ziołowym.