Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Majonez połącz z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Pieczarki oczyść, dokładnie umyj i pokrój.
Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki i duś razem przez około 15 minut.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj mąkę, jajka, ciasto dopraw solą i pieprzem.
Usmaż na oleju cztery cienkie placki, na każdym połóż porcję farszu i złóż na połowę.
Placki podawaj z sosem czosnkowym.