Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, osączyć na sicie z nadmiaru wody. Następnie do masy ziemniaczanej dodać startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, płatki owsiane, mąkę ziemniaczaną.
Do masy ziemniaczanej dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Łyżką nakładać porcje masy ziemniaczanej na rozgrzany tłuszcz i smażyć.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.