Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz opłucz. Cebulę obierz. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce (najmniejsze oczka).
Dodaj jajko i mąkę pszenną ok 3 duże łyżki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i nałóż ok 2 łyżki masy na jednego placka. Smaż na złoto ok 2 do 3 minut z każdej strony.
Gotowej placki przekładaj na talerz i odsączaj z tłuszczu papierowym ręcznikiem.
Oczyść i zetrzyj pieczarki na średnich oczkach tarki.
Ser żółty zetrzyj na grubych oczkach.
Gotowe placki ułóż na kartce piekarnika. Każdy posyp pieczarkami, a później serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piecz około 5-10 minut.