Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki i dwie cebule obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odcedź z nadmiaru płynu.
Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 placków.
Teraz czas na farsz. Cebulę i pieczarki oczyść, pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
POMYSŁ NA... rozmieszaj w 300 ml zimnej wody. Zagotuj, połącz z cebulą i pieczarkami.
Placki rozłóż na blaszce, nałóż na nie farsz, posyp startym serem.
Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
Podawaj gorące, od razu po przygotowaniu.