Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przelej zimną wodą, odsącz i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotuj do miękkości. Ostudź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w drobną kostkę i przesmaż z cebulą, ostudź.
Do kaszy dodaj cebulę z kiełbasą, ser i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju usmaż małe placuszki.
Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Dodaj pokrojone korniszonki.
Kotlety podaj z Sosem WINIARY.