Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placki z kaszy jaglanej, jajek, pieczarek i cebuli to przepis wart wypróbowania, jeżeli szukasz czegoś innego niż tradycyjne placki ziemniaczane z dodatkami. Usmażone na rumiany kolor, aromatyczne, podawane z Sosem Serowo-pieczarkowym Italia WINIARY oraz białą kapustą z marchwią i jabłuszkiem. Placki z kaszą jaglaną doprawiaj do smaku Przyprawą w płynie MAGGI i Twoimi ulubionymi ziołami.
Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na oleju.
Pieczarki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Dodaj kostkę Bulionu i duś do odparowania płynu. Dopraw Maggi i pieprzem, dodaj kaszę.
Do zimnej kaszy z pieczarkami dodaj jajko, otręby i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku.
Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj kaszę formując placuszki. Smaż na rumiano.
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Podaj z Sosem pieczarkowo-serowym Italia i surówką z białej kapusty z marchwią i jabłkiem.