Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowane ziemianki wystudzić i obrać. Przepuścić ziemniaki przez maszynkę, dodać do nich posiekaną natkę.
Makrelę oddzielić od ości i porwać drobno w palcach, dodać do ziemniaków. Dodać jajko oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić masę ręką.
Formować nieduże kotlety i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Można podawać na ciepło lub zimno.