Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do blendera wkładamy ser i miksujemy go na gładką masę, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i przesiewamy mąkę (ilość zależna od sera i wielkości jajek- dosypujemy wg potrzeby), miksujemy, dosładzamy do smaku. Masa będzie dość gęsta.
Na patelni rozgrzewamy olej albo masło i kładziemy po łyżce masy, lekko spłaszczając, bo placki jeszcze urosną w trakcie pieczenia (aby łyżka nie przyklejała się do masy, maczamy w oleju z patelni).
Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Wyjmujemy na ręcznik papierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!