Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąka + margaryna + 4 żółtka + 2 łyżeczki proszku do pieczenia + 5 dag cukru - zagnieść z tego ciasto. Jeśli nie będzie chciało się zagnieść, to należy dodać margaryny lub masła.
Wyrobione ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać kakao i wygnieść ciemną cześć. Ciemne części i jedną jasną schować do zamrażalnika. Trzecią cześć wyłożyć na spód blachy, ułożyć na niej owoce.
Na owoce zetrzeć na tarce ciemną część ciasta.
Z białek i 25 dag cukru ubić sztywną pianę, wsypać kisiel i dobrze wymieszać.
Powstałą masę wyłożyć na ciemne ciasto. Na masę zetrzeć ostatnią część ciasta.
Piec w piekarniku około 45-60 minut, w zależności od piekarnika.