Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, cebulkę ze szczypiorkiem, wlej 300 ml ciepłej wody i olej.
Wyrób dobrze ciasto, przełóż na stolnicę i ugniataj przez 5 minut.
Przełóż ciasto do miski, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
Ciasto jeszcze raz wyrób podsypując mąką. Podziel na 16 porcji i każdą rozwałkuj na 15 cm.
Rozgrzej patelnię, najlepiej grillową i smaż kolejno po 1 minucie z każdej strony.