Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową.
Tak przygotowaną polędwiczkę odstawić na kilka godzin do lodówki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
Pokroić i podawać.