Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na obiad idealny? Wypróbuj przepis na delikatną polędwiczkę wieprzową w sosie przygotowanym na bazie wody, czerwonego wina i ciemnego sosu pieczeniowego WINIARY i całej reszty aromatycznych dodatków. Delikatna polędwiczka wieprzowa podsmażona i uduszona w sosie idealnie skomponuje się z ziemniakami i ogórkiem.
Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w plastry. Mięso posolić i popieprzyć. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso przez 5-7 min z każdej strony.
Zdjąć mięso z patelni. Na patelnię wlać 300 ml wody, 100 ml wina, sos pieczeniowy WINIARY i dokładnie wymieszać. Zagotować, stale mieszając
Dodać mięso i dusić pod przykryciem 15-20 min w zależności od grubości mięsa.
Podawać z ulubionymi dodatkami.