Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę grubo posiekaj, czosnek pokrój w plasterki. Marchew i pietruszkę pokrój w kostkę.
Rozpuść kostkę rosołową Winiary w gorącej wodzie.
Posiekaną cebulę i czosnek krótko podsmaż w grubym garnku na rozgrzanym smalcu. Dodaj marchewki i pietruszkę i smaż, aż marchewki zaczną nabierać złotego koloru.
Warzywa w garnku odłóż na bok, a na pozostałej przestrzeni obsmaż z każdej strony posoloną wołowinę, pokrojoną wcześniej na duże kawałki.
Mięso wymieszaj w garnku z warzywami. Dodaj zioła, przyprawy i sól.
Zawartość garnka zalej winem i bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 godzin, aż mięso będzie miękkie. Jeśli używasz szybkowaru, możesz skrócić czas gotowania.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!