Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki oczyść z błon, posyp solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na dużym ogniu ze wszystkich stron przez 5-6 minut.
Polędwiczki przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10 minut.
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i polej sosem. Podawaj z makaronem penne.