Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na desce rozsypujemy 1 łyżeczkę tymianku ,2 łyżeczki zgniecionego kolorowego pieprzu, sól. Mieszamy przyprawy.
Polędwiczki smarujemy sosem czosnkowym winiary i obtaczamy dokładnie w przyprawach. Odstawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Smażymy z obu stron na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju rzepakowym.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-190°C na nie więcej niż 5-7 minut.
Plasterki czosnku krótko przesmaż na oleju dodaj liście szpinaku smaż max ok. 1min. Skrop do smaku sokiem z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem.