Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte i osuszone polędwiczki podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulkę i zarumienić. Dolać szklankę wody, kostkę mięsna przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Trzeba pilnować, aby woda się nie wygotowała, w razie potrzeby dolać. Jak polędwiczki będą miękkie to doprawić je do smaku i połączyć z mąką wymieszaną z małą ilości wody.
Na koniec dodać posiekany koper.