Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błon, umyć i delikatnie rozklepać dłonią. Następnie przyprawić pieprzem ziołowym, tymiankiem i majerankiem.
Tak przygotowane obsmażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu ok. 5 min. Mięso zalać bulionem WINIARY i prużyć na wolnym ogniu ok. 10 min.
W tym czasie przygotować warzywa. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i zmiksować. Paprykę, cebulę i por pokroić w drobne kawałki/plasterki według uznania.
Przygotowane warzywa dodać do bulionu z polędwiczkami i dusić do miękkości.