Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C).
Polędwiczki wieprzowe umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Szalotki obierz i pokrój na ćwiartki. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki.
Wyjmij z górnej części opakowania POMYSŁ NA... woreczek i rozłóż. Dodaj warzywa, pieczarki, polędwiczki wieprzowe. Dodaj mieszankę przypraw i zamknij zapinką, zostawiając około 4 cm wolnego woreczka.
Lekko potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy. Włóż do formy lub blachy do pieczenia w ten sposób, aby zamknięcie było z boku, a polędwiczka leżała na warzywach.
Piecz w nagrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 45 minut. Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz worek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
Podawaj z makaronem szpinakowym i kalafiorem z masłem.