Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki wieprzowe umyj i oklep do sucha papierowym ręcznikiem.
Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Szalotkę obierz i pokrój w kostkę.
Rozmaryn umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek i rozłóż. Pomidory, szalotkę, rozmaryn, polędwiczki wieprzowe i kapary dodaj do worka.
Dodaj mieszankę przypraw z dolnej części opakowania POMYSŁ NA.. i zamknij zapinką zostawiając około 4 cm wolnego woreczka. Lekko potrząsając woreczkiem rozprowadzić przyprawy. Włóż do zimnej formy w ten sposób, aby zamknięcie było z boku, a polędwiczka leżała na warzywach.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C). Piecz w nagrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 45 minut.
Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz worek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
Podawaj z ziemniakami i brokułem.