Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na osiem medalionów. Lekko spłaszcz ręką posól i posyp pieprzem. Podsmaż na oleju.
Sos przelej do naczynia do zapiekania a na nim rozłóż medaliony. Na każdym połóż 1/2 plastra szynki, plasterek pomidora i 1/2 plastra sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut.
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.