Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.
Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.
W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.