Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.
Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.
Sos borowikowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.
Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z Sosem borowikowym.