Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oczyść warzywa i grzyby. Marchew, pietruszkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Grzyby pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej połowę masła. Podsmaż na nim warzywa i grzyby.
Polędwiczki natrzyj pieprzem. Smaż na pozostałym maśle przez 15 minut.
Usmażone polędwiczki pokrój w ukośne plastry i przełóż z powrotem na patelnię.
Mięso dopraw przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i przykryj pokrywką na 5 minut.
Gotowe polędwiczki obłóż warzywami z grzybami.
Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.