Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki pokrój na porcje, lekko rozbij, posyp solą, pieprzem i oprósz mąką.
Smaż krótko z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
Pieprz zielony przelej wrzącą wodą i odsącz.
Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody, dodaj do niego pieprz i gotuj razem na wolnym ogniu 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, uważaj aby się nie zważyła.
Gotowym sosem polej mięso. Podawaj z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty.