Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę robimy według przepisu z opakowania, tylko rozpuszczamy ją w jednej szklance wody. Roztapiamy czekolady i masło, następnie zostawiamy do wystygnięcia.
Do tężejącej galaretki wlewamy gęstą śmietanę.
Całość dokładnie mieszamy.
Wlewamy ostygniętą czekoladę z masłem, dokładnie mieszając.
Tak przygotowaną polewą polewamy wcześniej przygotowane ciasto.
Zostawiamy do zastygniecia.
Wierzch ciasta możesz posypać płatkami migdałowymi.