Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj i osusz. Przyprawami z woreczka dokładnie posyp mięso z każdej strony. Tak przygotowane umieść w woreczku, dodaj przekrojoną główkę czosnku i szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160*C i piecz ok 2-3h
Cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć na średnio rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i smaż powoli mieszając od czasu do czasu aż cebula nabierze głębokiego koloru i zmięknie. Dodaj sok jabłkowy, sos worchester oraz ocet i gotuj całość aż sok niemal całkowicie odparuje z patelni. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Mięso po upieczeniu wyciągnij z worka zachowując sos powstały podczas pieczenia. Przy pomocy widelca poszarp całość na drobne kawałki. Dodaj sos z pieczenia i dokładnie wymieszaj – jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.
Pampuchy podgrzej na parze lub w piekarniku. Ułóż dodatki oraz mięso. Polej pozostałym sosem i serwuj na ciepło.