Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidorowa na udkach z kurczaka to propozycja obiadowa na każdą porę dnia. Zupę stworzysz w kilku prostych krokach i nie potrzebujesz do niej wielu składników. Z bulionem drobiowym WINIARY zupa zyskuje na smaku. Gorącą pomidorówkę podawaj z makaronem lub ryżem.
Do garnka wkładamy udka i wlewamy 3 litry wody.
Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. W tym czasie kroimy warzywa w większą kostkę.
Dodajemy warzywa do gotującego się wywaru i gotujemy 30-40 min.
Przecedzamy, zostawiamy sam wywar. Dodajemy passatę pomidorową, sól, pieprz i bulion drobiowy WINIARY do smaku.
Gotujemy jeszcze przez 5-7 minut na małym ogniu.
Zupę podajemy razem z ugotowanym makaronem albo ryżem.
Łysy zza rogu