Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wytnij z pomidorów gniazda nasienne, następnie włóż je do brytfanki, dodaj obraną cebulę i czosnek w łupinach, całość podlej oliwą i oprósz solą. Wstaw brytfankę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 20 min.
Upieczone pomidory obierz ze skórki, z czosnkiem zrób to samo. Wszystkie warzywa przełóż do garnka, dodaj 1 litr wody, bulion Winiary, konfiturę, słodką paprykę i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj jeszcze 5 min, a na końcu zblenduj.
Klopsiki podsmaż na odrobine oliwy.
Gotową zupę podawaj z klopsikami i posiekanymi ziołami.