Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną cebulę oraz seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Warzywa zalej 0,5 litra wody. Dodaj bulion warzywny oraz passatę pomidorową i zagotuj.
Obrane ze skórki pomidory, cebulę oraz czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i wrzuć do miski.
Awokado także pokrój w kostkę, a chili posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Dolej oliwę oraz sok z cytryny i dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Zupę podawaj z przygotowaną salsą oraz nachos.