Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szalotkę i ząbek czosnku obieramy i kroimy w drobną kostkę razem z papryczką chili.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulę. Po około 2 minutach dodajemy czosnek z papryczką i pokrojoną włoszczyznę.
Usmażoną włoszczyznę z cebulą i czosnkiem wrzucamy do garnka i zalewamy zimnym bulionem. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy na średnim ogniu około 15 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i odrobiną cukru.
Gotową zupę miksujemy blenderem i zabielamy śmietanką.
Makaron gotujemy w osobnym garnku według wskazówek producenta i odcedzamy.
Soczewicę przesypujemy przez sitko, aby ociekła .
Do miseczki nakładamy porcję makaronu, soczewicy i nalewamy ciepłą zupę pomidorową. Pomidorówkę z soczewicą podajemy z natką pietruszki.