Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę chorizo pokrój w plastry o grubości 0,5 centymetra i przesmaż na wolnym ogniu tak, aby wytopiło się choć trochę tłuszczu.
Filety z kurczaka pokrój w grube słupki. Cebule obierz i pokrój w piórka.
Usmażone plastry kiełbasy odkładaj, a na wytopionym tłuszczu smaż cebulę. Po chwili dodaj pokrojonego kurczaka.
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
Pod koniec smażenia dodaj przesmażone plasterki kiełbasy oraz świeżą paprykę pokrojoną w paski.
Zagotuj wodę, delikatnie ją osól i dodaj makaron. Gdy będzie się gotował na półtwardo, zacznij przygotowywać sos.
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
Przygotowany sos dodaj do kurczaków z papryką i kiełbasą.
Listki świeżych ziół pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z dobrej jakości oliwą z oliwek.
Na głęboki talerz nałóż porcje ugotowanego makaronu.
Dodaj potrawkę z kurczaka.
Całość posypuj startym parmezanem, a na wierzch ułóż mieszankę listków ziół wymieszanych z oliwą z oliwek.