Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku rozgrzej sporą ilość oliwy, następnie dodaj posiekaną cebulkę ze szczypioru, pokrojoną drobno cukinię, bakłażan, fasolkę oraz posiekane oliwki. Dopraw solą i smaż całość przez 5 minut, ciągle mieszając.
Do garnka dodaj Sos Boloński WINIARY i szklankę wody z kranu, duś całość pod przykryciem przez około 25 min.
W międzyczasie zblenduj natkę pietruszki z łodygami z dodatkiem 1/2 szklanki oliwy, płatkami drożdżowymi, czosnkiem, uprażonym słonecznikiem i solą.
Gdy gulasz będzie gotowy, podawaj go z domowym pesto z natki. Możesz też posypać go pozostałym szczypiorkiem.
Dodatkiem do gulaszu może być jakikolwiek ryż/kasza lub makaron z dnia poprzedniego.