Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pora oczyść i pokrój w kawałki 2 cm.
Gotuj przez 10 minut, osącz.
Bulion rozpuść w szklance gorącej wody.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmaż.
Rozprowadź z mlekiem i Bulionem, całość zagotuj.
Dopraw gałką muszkatołową.
Por ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp tartym parmezanem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie i zapiekaj przez 20 minut.