Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W czasie nadchodzących świąt na stołach królują głównie ryby. Jeśli szukasz przepisu na rybę ze słodkim dodatkiem – mamy coś w sam raz dla Ciebie. Ta potrawa zaskoczy Twoich gości, a smak podbije ich serca i podniebienia. Brzmi ciekawie? Zobacz nasz przepis na postną rybę faszerowaną z rodzynkami. To będzie prawdziwie świąteczne danie. Sprawdź, jak je przygotować.
Nasza ryba jest przygotowana w formie roladki z dodatkiem słodkich rodzynek i aromatycznego koperku. Jeśli chcesz – możesz dopasować do siebie ten przepis i dodać inne zioła lub przyprawy. Wystarczy, że rozdrobnisz rybę w mikserze lub malakserze i połączysz z pozostałymi składnikami. Do farszu wykorzystaj bulion warzywny WINIARY, co jeszcze bardziej ułatwi Ci przygotowanie potrawy i skróci czas spędzony przez Ciebie w kuchni. Potem pozostaje jedynie zapiec lub ugotować roladkę i gotowe! Możesz podawać ją swoim gościom.
Tak przygotowaną faszerowaną rybę z rodzynkami podawaj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką lub buraczkami na ciepło.
Rybę osusz ręcznikiem papierowym i podziel na mniejsze części. Następnie zmiel przy pomocy malaksera lub miksera lub maszynki elektrycznej na jak najbardziej gładką i drobną masę.
Do masy dodaj bułkę tartą, rodzynki, posiekany koperek oraz bulion warzywny WINIARY i całość wymieszaj. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj więcej bułki tartej.
Z masy uformuj niewielką, zwartą roladę. Całość zawiń w folię aluminiową, tworząc dobrze ściśnięty cukierek. Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piecz ok. 30 - 45 min.
Roladę możesz też ugotować w bulionie warzywnym. W tym celu w dużym garnku zagotuj bulion i włóż do niego rybę. Gotuj powoli ok. 30 min.