Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrojoną w kostkę (o bokach niemniejszych niż 1 centymetr) zeszklij na maśle w płaskim rondlu.
Dodaj pieczarki pokrojone w cząstki i po około 1 minucie całość podlej białym winem.
Duś bez przykrycia do momentu odparowania co najmniej połowy powstałego wywaru.
Tuszkę królika podziel na mniejsze kawałki, po czym posól i posyp pieprzem a następnie oprósz mąką.
Tak przygotowanego królika obsmaż na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełóż do płaskiego rondla w którym dusiła się cebula z pieczarkami.
Dolej śmietankę oraz pół litra wody i dorzuć kostkę Bulionu drobiowego Winiary oraz tymianek i listek laurowy.
Duś pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu do miękkości.
Podawaj z makaronem lub kluskami kładzionymi.