Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Potrawka z mięsa mielonego i pieczarek to przepis na szybki i pożywny obiad. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kotletów mielonych, skorzystaj z przepisu na potrawkę z kurczaka i pieczarek, która jest naprawdę szybka w przyrządzeniu. To pomysł na szybki, prosty i bardzo smaczny posiłek – w sam raz dla zabieganych. Nawet jeśli nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie, nie musisz rezygnować ze smaku swoich dań. Nie przegap przepisu, który dla Ciebie przygotowaliśmy!
Jak zrobić potrawkę z kurczaka z pieczarkami? Mięso podsmażysz na patelni razem z warzywami, a całość połączysz z Pomysłem na… kurczaka z pieczarkami WINIARY i gotowe. Możesz też wykorzystać inne warzywa, które akurat masz pod ręką – wtedy nic się nie zmarnuje. Kasza pęczak wyśmienicie uzupełni kompozycję na talerzu. Jeśli lubisz, możesz podawać to danie z sałatką lub surówką z ulubionych warzyw. Będzie smacznie – dokładnie tak, jak lubisz.
Nasza potrawka z kurczaka w sosie pieczarkowym to danie sycące i rozgrzewające, idealne na chłodniejszą porę roku.
Cebule kroimy w kostkę, a pieczarki na ćwiartki.
Na patelnię dodajemy olej, mięso mielone oraz cebulę, a następnie smażymy całość przez około 5 min.
Do przesmażonego mięsa dodajemy pieczarki i smażymy dodatkowe 5 min.
Pomysł na kurczaka w sosie pieczarkowym WINIARY łączymy z 200 ml wody oraz 200 ml słodkiej śmietanki 30% i gotujemy 5 min.
Potrawkę podajemy z wcześniej ugotowaną kaszą pęczak oraz posiekaną natką pietruszki.